torsdag 5 november 2020

 

Hej därhemma!

 

Den här veckan tycks dominerats av corona information. Hoppas att vi alla får vara friska och att vi hjälps åt att minska smittspridningen.

 

Jag har lagt ut tider för utvecklingssamtal för de som inte haft ett samtal med Heidi tidigare under terminen. Tiderna finns att boka i Tieto. Vid fysiska möten gäller att endast en vårdnadshavare deltar, den som kommer är självklart symtomfri och håller avstånd. Det är också möjligt att mötas via TEAMS eller telefon. Meddela mig hur ni vill ha det i god tid innan mötet, minst en dag innan så att jag hinner fixa med TEAMS alternativt boka ett lämpligt rum på skolan.

 

Vi har i alla fall hunnit jobba med läsning och har skrivit en del. Eftersom veckans bokstav var Nn så lärde vi oss lite om nyckelpigan och skrev meningar om den. I matten har vi fortsatt att räkna addition bland annat med hjälp av tallinjen.

På engelskan som vi har i morgon (fredag) övar vi på att räkna och på färgerna samt sjunger en sång om olika hälsningsfraser.

 

Som vi tidigare skrivit om så går läsningen framåt, vilket är jätteroligt. Vi ser dock att vi behöver påminnas om att hjälpas åt mellan hem och skola. Det är viktigt att ni läser läsläxan tillsammans med ert barn, gärna en liten stund varje dag. I skolan kommer vi förutom den läsning vi redan har, att införa regelbunden läsning ur ett material som heter kiwi. Det är nivågrupperade småböcker som barnen kan läsa ut under ett pass. Vi påminner också om att läxmappen samt boken ”Huset på Alvägen” ska tas med till skolan varje onsdag.

 

Alvas föräldrar (Lena och Marcus) samt Sigges föräldrar (Maria och Mattias) ställer frivilligt upp som klassföräldrar, det tackar vi för. Eftersom det alltid varit fyra föräldrapar som varit klassföräldrar utser vi också Julius och Claras föräldrar till uppdraget. Om det inte skulle passa så byt med någon och meddela oss om det eventuella bytet. Ert uppdrag kan ex. vara att samordna någon aktivitet utanför skolan, ordna med fika till avslutningar mm. Vad det blir av allt detta är ju förstås lite oklart med tanke på Covid19.

fredag 13/11 är det dags för skolfotografering.

 

Ha en fin helg!

Ulla, Jill och Jenny

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  Hej Aktuellt läge om Covid: Vi har inte fått information om att fler familjer är testade positivt.  I de familjer som förra veckan testade...